Weet alles maar eens...

Deel deze pagina

Triboron tweetakt smeermiddel.


 

 

Moderne hoogwaardige tweetakt oliën zorgen mits het toepassen van de juiste mengverhouding (niet meer dan 2% mengen) al voor een betere verbranding waardoor rookuitstoot zo goed als tot het verleden behoort. En net nu komt een Zweedse firma met een volledig nieuw tweetakt smeermiddel (Triboron) dat praktisch volledig verbrand waardoor de uitstoot van schadelijke stoffen flink gereduceerd wordt.

Het nieuwe Triboron tweetakt smeermiddel bevat geen olie maar wel ‘Boron’, een semi metaalachtig element, harder dan staal, enorm duurzaam en met extreem hoge smerende eigenschappen. Die smerende eigenschappen komen van het zogenaamde ‘nanoboron’. Nano boron is een zeer effectief smeermiddel dat wrijving tot een minimum beperkt.

Het bindt zich met metalen oppervlakken waardoor een soort coating met zeer laag wrijvingscoëfficiënt ontstaat. Het benzine – Triboronmengsel verbrand volledig waarbij enkel de ‘nanoboron coating’ op metalen oppervlakken achterblijft. De afwezigheid van olie zorgt voor een effectiever verbrandingsproces met een hoger vermogen tot gevolg. In sommige gevallen kan de hoofdsproeier een maat groter genomen worden wat ook resulteert in een vermogenstoename.

Sommige Scandinavische deelnemers aan het jaarlijks Zündapp Grosseträffe in Zweden vertelden ons reeds enthousiast over dit nieuwe product zodat we niet konden nalaten huiswaarts te keren met enkele van die flesjes ‘Triboron 2-takt koncentrat’.

 

Triboron raad aan om 95 oktaan brandstof te mengen met 1% 2-takt Koncentrat of een mengverhouding van 1/100.
Aan de 20 liter benzine in de jerrycan die we normaal aan de pomp kopen werd dus een bescheiden 200 cc smeermiddel toegevoegd. Toegegeven, er was toch wel enige scepsis t.o.v. deze kleine hoeveelheid smeermiddel en tijdens de eerste kilometers hielden we de vingers dan ook aan de koppeling om bij een vastloper onmiddellijk te kunnen ingrijpen.

Maar de bezorgdheid was onterecht en de motor liep net zo mooi of misschien wel beter dan ervoor. Allhoewel Triboron mag gemengd worden met traditionele tweetaktmengsels hadden wij het volledige brandstofsysteem leeg gemaakt en voorzien van het nieuwe mengsel. Wat onmiddellijk opviel was het totaal gebrek aan rook en geur, zelfs bij een koude start. Pech dus voor de liefhebbers die op de typische tweetaktgeur kicken.

In principe kan tweetakt dus een flinke stap voorwaarts doen in zijn concurrentiestrijd met viertakt, want de dagen van blauwe rookwalmen en stank zijn voorbij. Door de zo goed als volledige verbranding van Triboron is er ook geen vervuiling meer van zuiger, cilinderkop en uitlaatsysteem. Bovendien is het product biologisch afbreekbaar en mengt het zich probleemloos met de benzine-ethanol mengsels die tegenwoordig aan de pomp verkocht worde

De enige twee zaken die het gebruik van dit nieuwe super product nog in de weg staan zijn de verkrijgbaarheid en de prijs. Daar komt begin 2018 verbetering in.
Medio januari 2018 heeft het Wageningse bedrijf Future2Green een distributie overeenkomst getekend met Triboron Zweden.

 

Meer info over dit product klik hier:

  http://www.future2green.eu/triboron-technologie.php

http://www.future2green.eu/tests-en-validatie.php

 

ALLE VOORDELEN VAN TRIBORON OP EEN RIJ

Geen vette rook en stank meer                                                      Beschermt de motor tegen slijtage

Reduceert de schadelijke emissies                                              Voorkomt vervuiling van de motor

Reduceert de uitstoot van fijnstof                                                Heeft een Anti-Bacteriële werking op de brandstof

Reduceert de mechanische frictie                                               1:100 mengverhouding (voor Triboron Concentrate)

Optimaliseert prestaties en efficiency van de motor           De Triboron Injection is kant en klaar voor Injectie

 

Triboron kan gebruikt worden in alle 2 – takt motoren met verschillende toepassingen:

 

2-takt concentraat

Triboron 2-takt concentraat biedt uitstekende smering met een daaropvolgende vermindering van schadelijke uitlaatgassen.

Het unieke recept maakt een reductie van 70% op fijnstof en 20%-25% van de uitstoot van broeikasgassen mogelijk,

evenals emissies van koolwaterstoffen (HC) en koolstofmonoxiden (CO).

 

Triboron wordt verkocht in flesjes van 0,5 liter en daar kan je dus net zo ver mee rijden als met een traditionele bus tweetaktolie van 1 liter.

Momenteel zijn er meerdere aanbieders van Triboron:

Jarno’s Part Service

Puch shop

Jean Davids

RN Motors

 

Met dank aan de Zundapp vetranen club.

 

Terug