Toertocht verslagen

Deel deze pagina

Verslag Avondtoertocht Hollandscheveld

 

Vrijdagavond 13 juli 2018,  het was prachtig weer en dat was te merken. Met  wel 31 brommers voor een heerlijke avondtoertocht.
Brommers uit Emmen, Exloo, Ommen, Hardenberg en verder nog meer uit de buurt.
Na een kopje koffie met cake, vertrokken we om 19:00 uur vanaf  "De Eikenhof" aan het rechtuit in hollandscheveld.

 

Na 200 meter had er iemand een pech gevalletje,   er werd besloten door de bestuurder  om toch niet verder mee te rijden.
Dus de groep ging door, de tocht voerde ons richting Ten Arlo, Nijstad,  Echten En zo kwamen we aan bij de pauzeplek " De Stapel".Hier smaakte het drinken, worst en kaas goed en ook vermaakte het allerkleinste deelnemertje zich prima.
Na de nodige sigaretjes ging de tocht richting Bloemberg, Fort, Veeningen, De Stuw,  Zuidwolde, Kerkenveld,
Nieuw Moscou weer terug naar Hollandscheveld.


In Hollandscheveld reden we nog even langs het huis van Gerrie,  hier werden nog even toegezwaaid door zijn vrouw Tineke en dochter Lisanne.
Om ongeveer half 10 waren we weer op "De Eikenhof".
 De Ene helft nam afscheid en gingen naar huis en de andere helft heeft nog gezellig wat na gedronken op deze mooie locatie.
Ja en aan alles komt een eind, zo ook ditmaal. We kunnen terug kijken op een mooie avond met veel gezelligheid.
Reutelaars bedankt, we hebben van jullie genoten.
Rest mij nog te zeggen,  Klaas en Alie bedankt weer voor jullie gastvrijheid, mooie locatie en graag tot ziens.

Groetjes Familie van Hilco.

 

 

 

Verslag Toertocht Froombosch.

21 mei 2017

Zondag 21 mei was de toertocht van froombosch, georganiseerd door Geert Heikens. Tijdens de beurs in Zuidbroek in februari, kwamen we hem tegen met een opmerking dat "die jongens" een deel van zijn route reden tijdens de TT Drouwen. Dat kon toch niet! Maar dit is blijkbaar toch goed gekomen. Erstond in het boekje dat de vlag aan de straat zou wapperen, maar deze hing nog gewoon in de kantine... Ondanks dat, heeft iedereen het toch weten te vinden. Vanaf half 10 stond de koffie klaar in de kantine van de ijsvereninging. We kregen er ook nog een lekker plakje koek bij.

Na de koffie ging iedereen naar buiten om zich gereed te maken, voor de tocht door het Groningse landschap. Er werden 7 solexen en 13 bromfietsen geteld.
Geert wilde niet al te vroeg weg, anders kwamen we te vroeg aan bij de middagstop. ( dann binn"n de karbonades nog nait goar, aldus Geert) Om kwart voor elf was het  dan zover, we gingen door Slochteren, na de Fraeylemaborg rechts naar Stootshorn, voor het zandgat langs naar zuidbroek. Door Tussenklappen, Muntendam, Veendam, Wildervank, en in Bareveld was de eerste stop bij truckstop "Huize Bareveld".

Het was inmiddels kwart voor twaalf en 29 km gereden. We hebben hier zo'n anderhalf uur gezeten voor een patatje,  zelfgemaakte gehakbal of een uitsmijter met een drankje uiteraard. Toen Tinus riep dat we weer gingen, moesten sommigen zich nog haasten. Van Bareveld ging het langs de N33 naar de Hilte, Eexterveen,
Nieuw  Annerveen , spijkerboor, Oud Annerveen, Zuidlaarderveen, De Groeve, Wolfsbarge, Kropswolde, Foxhol, langs het Foxholstermeer ( aan bijde zijden van de weg), Foxholtserbosch en de laatste stop in Westerbroek.

We hadden inmiddels 53 km in totaal afgelegd en de eerste panne was bij de Suzuki van Jan: de nippel van de gaskabel was aan de bovenkant er af. Maar hij liet zich niet uit het veld slaan en wikkelde de binnenkabel om zijn rechterhand en zo heeft hij de eindstreep gehaald. Na zo'n 20 minuten ging het in noordelijke richting langs de Harkstederplas naar Harkstede, Scharmer en Woudbloem. Door naar Schaapshok, Denemarken en via Slochteren weer naar Froombosch.

Er stond 73  km op de teller en het was kwart over drie, dus mooi op tijd!. in de kantine werden de eerste gehaktballen gelijk besteld door de hongerige rijders. De meesten namen ook nog een drankje alvorens huiswaarts te keren. Het was weer een hele mooie tocht, we hadden mooi weer en de bezemwagen is niet gebruikt.

Hopelijk volgend jaar weer...
met vriendelijke groet Dick Vording.

 

Verslag  Koude Vingertocht  Dalen
23 oktober 2016Het was vandaag geen 20 graden zoals vorige week zondag maar dat gebeurd ook niet zo vaak eind oktober. Vanmorgen vertrokken met 4 graden en vanmiddag kwam het zonnetje er door wat erg aangenaam was. Om 11 uur vertrokken we bij Cornelis in Dalen na een bakkie koffie. We gingen richting Erica waar onze pauze zou zijn. Bij Schoonebeek  zijn we gestopt voor een kleine pauze, hier stond een “ja-knikker”,  over de werking hiervan kregen we uitleg van Henk de Ridder. We gingen  weer verder langs kleine dorpjes met oude riet gedekte boerderijen. Dit veengebied is een bijzondere streek. We namen veel binnenwegen langs uitgestrekte weilanden. We waren met zo’n 75 brommers en Solexen, dat is een grote opkomst gezien de temperatuur. Er was maar eentje met pech maar deze kregen ze toch weer aan de loop. Er was een Zündapp uit Hardenberg die rookte nogal, misschien moet hij even nagekeken worden deze winter…
We reden van Schoonebeek richting Weiteveen. Bij Erica gingen we pauzeren bij het Smalspoormuseum. Hier werden we opgesplitst in twee groepen,  1 groep kreeg een rondleiding van René Bonn en de andere groep kon wat lekkers nuttigen in de kantine. Het is toch wel mooi om te zien wat er zoal bewaard wordt je kunt er ook een rondrit maken in een locomotief-treintje.
Klik op de foto hieronder voor meer foto's

Verder kun je alles bekijken hoe er vroeger in het veen gewerkt werd. Het hele museum draait op vrijwilligers, knap hoor!  In de verte zag je de turfstrooiselfabriek, het terrein is maar liefst 6 ha groot! Na anderhalf uur moesten we weer opstappen. We reden langs de rand van Emmen, door Amsterdamscheveld, Willemsoord en via Achterste Erm terug naar Dalen.
Bij Cornelis binnen was het lekker warm. We kregen een flink bord boerenkoolstamppot met spek en rookworst. Toen dat op was en we weer lekker opgewarmd waren opstappen en richting huis maar weer.  We waren niet zo erg verkleumd toen we thuis waren. Door de jaren heen is de brommerkleding wat verbeterd bij ons.
Terug kijken op weer een gezellige Reutel dag, op naar een nieuw toer jaar!

Klik op de foto hieronder voor meer foto's

Groeten Alie Kerssies
 


Verslag Tourtocht Hardenberg zaterdag 2 juli 2016

In het Reutelblad werd al aangekondigd dat de Tourtocht deze keer door het mooi Salland zou gaan ipv Twente/ Drenthe.  De aangekondigde tocht trok veel Reutelaars aan, rond de 50 personen!!


Zaterdagochtend was er een warm ontvangst bij de Fam. Hakkers in Brucht (tevens sponsor). Voor de brommers/ solexen was het weer een familiedag, verschillende brommers reden mee: Zundapp, Kreidler, Puch, Yamaha, Thomos, Batavus etc. Alles stond er op dat moment gepoetst bij, dat zag er aan het einde van de rit anders uit. Onder genot van een kop koffie/ thee en een plak cake konden de Reutelaars weer 'Brommers kiek'n'.

Om 10:30 u werden de brommers gestart, helaas moest er al iemand afhaken omdat de brommer niet goed wou starten. We reden tot de eerste pauze door o.a. Heemse, Rheezerveen, Ommerkanaal, Ommen en Dalfsen, ‘s morgens reden we tussen de buien door. Bij de eerste rustpunt begon het te regenen. We konden schuilen onder de bomen c.q. picknickhuisje. Daar werden we voorzien van drinken en een hapje. Nadat de buikjes weer gevuld waren, reden we richting Hoonhorst waar we de buikjes weer verder konden vullen.

De lunch werd gehouden bij restaurant Kappers. Er werd een Reutelkaart aangeboden, op het menu stond: gehaktbal, patat, kroket, frikandel etc. De gehaktballen vlogen over de toonbank. Tijdens de lunch begon het weer te regenen (wat hadden de Reutelaars dat toch goed geregeld dacht ik, tijdens de pauzes de buien).

Na de pauze reden we vanaf Hoonhorst richting Lemele en Lemerleveld. Onderweg haalde mij een snelle Zundapp in vlak voor Ommen, dat was Tonny! Tja dacht ik " Tonny zou wel zin hebben in ijs". En de weg vervolgde richting Ommen en iedereen remde bij de IJssalon Ekkelenkamp. Op het terras in Ommen in de zon konden we heerlijk genieten van een lekkere sorbet/ hoorntje soft- yoghurtijs. Er waren mensen aanwezig die de buien nauwlettend in de gaten hielden. De heer GJS sloop van het terras af om aan zijn ventiel te draaien van zijn brommer. Verder in het verslag wordt duidelijk waarom. Na de goede omzet zwaaide vrouw Ekkelenkamp ons uit met de boodschap om snel eens terug te komen.

De weg vervolgde door Ommen richting Landgoed Eerde. En daar begon het.... De eerste druppels. Wat mij 's morgens niet werd verteld dat het middag programma zou bestaan uit een blubber- survivaltocht.  Hendrikus raadde iedereen aan bij de eerst bui regenkleding aan te doen. Wat zou er toch komen dacht ik. We reden vervolgens verder over smalle paden door de Sahara (gebied tussen Ommen en Beerze) bezaaid met nat blad en takken. Het tempo waar we in reden moest terug. Oppassen, want het kon glad zijn. Je zou denken dat het warm is in de Sahara....maar integendeel. We waren net een kwartier op weg vanuit Ommen... En de groep kwam tot stilstand. Daar stonden we onder de bomen; regen en onweer. Wat zou er aan de hand zijn? Na 10 min kwam de snelle groene Zundapp eraan. Tonny meldde dat er een brommer op de kar gezet is vanwege een lekke band. Het kan geen toeval zijn, een rode Kreidler met eitank met een lekke band!!!!! De eigenaar van de rode Kreidler zat lekker warm en droog in de auto. Het was dezelfde man die van het terras afsloop in Ommen.

Klik op ondestaande foto voor meerdere foto's


Nu rijd ik al een aantal ritten mee, maar het begint echt op te vallen dat er vaak Kreidlers op de kar staan (met een knipoog richting Hendrikus). De tocht werd verder voortgezet in de regen. Ik dacht dat ik de ergste hindernis gehad had bij de Sahara. Bij Stegeren werden we weer op de proef gesteld, de hindernis blubberrijden door het bos richting Marienberg. Diepe plassen en veel modder.... De weg vervolgde richting oud-Bergentheim/ Brucht. Daar werden we op de proef gesteld om te rijden over split. De blubber- survivaltocht is door een ieder goed afgesloten en met glans geslaagd. De tocht eindigde bij de fam. Hakkers (Brucht). Daar konden we onder genot van een borrel de brommers bewonderen die onderweg het nodige hadden meegemaakt. Geen knalpijp glom meer. Het was een en al modder!!!

Bij deze wil in namens de Reutelaars  de bestuurder van de bezemwagen (Gertjan Lennips) en de organisatoren (Tonny Niezink, Hendrikus Woelders, Dick Hakkers) hartelijk bedanken. Mede dankzij hun kunnen we terugkijken op een geslaagde (familie)dag. We kijken uit naar een volgende tocht vol verrassingen!!

Hartelijke groet, Gerlinde Odink


VERSLAG TOERTOCHT STUIFZAND MET RHC

Zaterdag 19 juni 2016.
’s Morgens om half 8 opgeladen en uit Amstelveen vertrokken met droog weer naar Stuifzand. Na zo’n kleine 2 uur rijden in Stuifzand aangekomen en hartelijk verwelkomd door onze vrienden van De Reutel. Eerst afladen en dan in het gebouw van de ijsclub heerlijke koffie met cake genuttigd. Ik heb de inschrijving voor de RHC gedaan en telde 22 RHC leden en 1 introducee. Bij De Reutel kwamen ongeveer hetzelfde aantal rijders. Buiten op het veld was het een drukte van belang. We hebben elkaars brommers bekeken en informatie uitgewisseld.


Zelf heb ik mijn Miele/Fuchs meegenomen. Het bouwjaar van de fiets is 1934 en van de motor is 1949. Ongeveer 11 uur stond de hele groep gereed om te starten. De begeleiding van de mannen van De Reutel was goed geregeld! De mannen hadden oranje hessen aan en de bezemwagen had een oranje zwaailicht, zeer herkenbaar. We reden allemaal zonder problemen weg in de richting van Tiendeveen. Al direct kwamen wij in het prachtige Drentse landschap terecht. Na Tiendeveen reden wij naar Nieuw Balinge en Mantinge. Het gebied waar we doorheen reden heet Goud Plevier, een prachtig natuurgebied. Na Garminge zagen we een volwassen das de weg over steken, dat was heel bijzonder. Ook werden wij onderweg nog getrakteerd op droge Drentse worst en overheerlijke kaas. Via Witteveen vervolgden wij onze weg naar het museum dorp Orvelte. Daar hadden wij met onze historisch erfgoed veel bekijks. Na Orvelte zijn wij in Zuidveld voor de lunch gestopt. Na een uur pauzeren en heerlijk eten gingen wij weer naar buiten, sommige rijders moesten de tank vullen en er werd nog wat gekletst hier en daar. We vervolgen de rit in de richting Westerborg, waar ook een grote markt gaande was voor vakantiegangers. De rit gaat verder via het prachtige Drentse landschap. Na ongeveer een uur rijden stoppen wij weer voor worst en kaas en een drankje.


We gaan verder in via Holte naar Spier in de richting van Pesse door het natuurgebied de Boerveense plassen terug naar Stuifzand. Als afsluiting reden wij nog even een rondje dorp en daarna met een goed gevoel terug naar de ijsclub. Na het opladen en vastzetten van onze brommers hebben wij nog wat gedronken in het clubhuis van de ijsclub. Ik wil J. Post, R. Hendrik en J. Hidding van De Reutel hartelijk bedank voor deze mooie dag. Ook de mensen van de ijsclub bedankt voor de organisatie.

Klik op de foto's hierboven van  deze tocht voor meer foto's. 

Bas van Leeuwen / RHCVerslag toertocht Schoonoord 2015

Eindelijk was het weer zo ver,  de toertocht Schoonoord, wat altijd garant staat voor een mooie tocht. Vanaf 9 uur kwamen de eerste deelnemers binnen gedruppeld, sommigen letterlijk want een paar hadden een fikse bui op de kont gehad. Maar al gauw brak de zon door het wolkendek en bleef vervolgens de hele dag aanwezig.
Even bij praten met de andere reutelaars onder het genot van een kop koffie. Ook werd er hier en daar nog even wat gesleuteld aan het voertuig, maar toen alles klaar was schalde Tinus dat we gingen vertrekken.
Het centrum van Schoonoord  achterlatend in een blauwe walm van rook ging het richting de bossen  bij de Kibbelkoele.Door het bos en langs heideveldje richting Wezuperbrug ,  onderweg konden we ook zien dat er flinke bomen werden gekapt voor houtproductie.  Via het Orvelteveld werd koers gezet naar een picknickplaats in de bossen van Schoonloo,  want na zo’n uur in ,t zadel wil je wel even de benen strekken, de blaas legen en sommigen het nicotine gehalte op peil brengen. Hier werd ons frisdrank , stukje kaas en worst aangeboden door de organisatoren. Waar voor dank..

Vandaar ging het richting Schoonloo alwaar we weer werden getrakteerd op hele mooie stukje natuur, door de uitzetters duidelijk gekozen voor zoveel mogelijk bos want het hield maar niet op.
Zo tegen half 1 waren we  in Grolloo voor de gebruikelijke warme hap (lees bal met patat).
Het was goed en snel verzorgd door de mensen van Café Gerrie,  daar werden later die middag de wereldkampioenen zijspan Benny Streuier en maat gehuldigd.
Ook nadat de machines Grolloo in blauwe nevelen hadden gehuld ,gingen de nozems weer op pad, nu naar, al weer bossen , Eexter halte , Rolde , Amen , waar we een openlucht optreden in de tuin van De Amer omzeep hebben geholpen.
Klik hieronder op de foto voor nog meer foto's

Op veler verzoek het houten pad door  en het veengebied nog even aangedaan.  Ook daar nog even van het uitzicht genieten,  toen maar aanstalten gemaakt voor het laatste stuk van  de toertocht. Omstreeks half 4 zaten we na bijna 90 km op het met zon overgoten terras  van” DE OUDE REUS”  met een lekker koud pilsje.
Na de uitzetters te hebben bedankt voor weer een geweldige mooie rit ging het weer huiswaarts.

Met de groetjes van een tevreden reutelaar,  Tot volgend jaar.Tourtocht Drouwen 2015

Zondag 19 juli 2015 hebben we weer een mooie toertocht gereden. Dit keer was het startpunt Drouwen, aan de kop van de Hondsrug. Deze mooie tocht was ook dit keer weer perfect voor ons georganiseerd door de Reutelaars Jan en Bé Mulder. Na de koffie vertrokken we omstreeks 10.00 uur, eerst nog even de regenpakken aangetrokken. Op weg richting buien en 1e Exloërmond. We kwamen daarna via allerlei ruilverkavelingswegen door het mooie natuurgebied waar we ook veel LOFAR antennes zagen. De veenkoloniën zijn overwegen duitgestrekt, maar toen we via Musselkanaal, Mussel, Kopstukken, Jipsingboertange, Sellingerbeets door de bossen van Sellingen gingen zag alles er toch weer anders uit. Ook de regen, het ging over van flink naar vel meer…………..

Nog even een korte pauze, een Solex met technische problemen op de kar gezet en verder. Bij Laudermarke de “groene grens’over bij Ter Apel en op naar Rütenbrock. In hevige regenbuien op dor het veengebied (moor), het Rütenbrockermoor en Niederlangermoor uiteindelijk de grote pauze in Sustum-moor. Doorweekt, maar met een goede stemming lekker even droog worden en wat eten. Hier hadden de gebroeders Mulder het perfect geregeld. Een luxe schnitzelbuffet stond voor ons in de "Moorstübschen klaar. Opscheppen maar en wat ging dat er in. Bordje leeg? Schep nog maar eens op, en dat voor heel weinig. Hoe kan het in Duitsland goedkoper dan in Nederland? Buikjes vol de regenpakken weer aan, maar het was nu bijna droog geworden. Al snel gingen we weer de grens over met Nederland en door de boswachterij Westerwolden, Sellingen, Kopstukken, Musselkanaal weer naar Drouwen. Na een kleine 110 kilometer kwamen we omstreeks 16,30 weer bij ons vertrekpunt bij Camping Alinghoek aan. Nog even napraten en weer naar huis. Diverse Reutelaars moesten toen nog een uurtje op de brommer………………
Klik hieronder op de foto voor nog meer foto's

Als je dit leest en (nog) geen lid bent van onze bromfiets oldtimerclub, kijk eens bij het kopje “Reutelactiviteiten”. Lijkt het je leuk om een keertje mee te rijden, neem dan eens contact op met de organisatie van zo’n tocht. Je bent van harte welkom.

 


Tourtocht Froombosch / Slochteren - Zondag - 18 mei 2014

 

Zondag 18 mei 2014 - Hoe groot wil je de verschillen hebben. Bij de openingstocht van 2 weken geleden, was het koud en nat, heel nat. Vandaag een prachtige, zonovergoten dag met heel aangename temperaturen. In die ambiance kwamen we ‘s morgens vanuit Valthermond naar Froombosch. Het startpunt bij de ijsbaan was goed te vinden en de koffie met cake stond klaar. Nadat de 35 á 40 deelnemers gearriveerd waren, kregen we een korte uitleg over de toertocht en de vraag wie er, tijdens de pauze, een spiegelei wilde bestellen, zodat er eieren geregeld konden worden.

Het eerste gedeelte van de rit ging richting vliegveld Oostwold, waar ook de pauze gehouden werd. De rit er naar toe slingerde zich door allerlei prachtige Oldambter plaatsen, veel groen, statige huizen, een aangenaam door de Solexen gedicteerde snelheid. Had ook wel de gedachtes, dat in dit prachtige gebied het wonen zo verpest word door de aardbevingen. Onze overheid profiteert van de miljarden aan inkomsten van het gas en de bewoners van dit gebied bang zijn en de schade nauwelijks vergoed. 

We passeerden nog het Oldambtermeer en kwamen we aan het eind van Oostwold bij het vliegveld aan. Er was een apart stuk voor ons gereserveerd en konden we de bromfietsen stallen. De grote blikvanger stond er al; een Mustang P51. De Mustang is een Amerikaans

In het restaurant van het vliegveld werden we welkom geheten door Dhr. Van der Meulen, die gepassioneerd vertelde over de oorsprong en functie van het vliegveld , toen en nu. Diverse (oudere) Reutelaars kende het bedrijf uit de 60, 70, 80-er, toen het met sproeivliegtuigen over de landerijen vloog. Dhr. Van der Meulen vertelde nog enkele anekdotes over de avonturen met zijn Mustang. Daarna kregen we een rondleiding over het terrein van het vliegveld en kon er geluncht worden. ( de eieren waren er ook).  Alhoewel we heerlijk op het terras zaten, is was dit een toertocht en dat betekent dat er gereden moet worden. Vanuit Oostwold, ging het in noordelijk richting, naar Wagenborgen. Het landschap was nu met kilometers zicht met in de verte de industrie van Delfzijl. Bij Wagenborgen bogen we af naar Siddeburen, Schildwolde, Slochteren. Daar ergens moet het zijn dat ik ben ingedut. Wat ik gemist heb weet ik niet, wat ik wel weet, is dat er bord langs de weg stond met: Denemarken. Nu ben ik wel eens in Denemarken geweest, maar dat was een stuk verder rijden. Maar goed, ben ook wel eens een bord met Marokko en Moskou tegen gekomen en daar spraken ze Drents. Aan alle dingen komt een eind, zo ook aan deze prachtige toertocht. Zo kwamen we weer aan bij de ijsbaan van Froombosch, waar nog de gelegenheid was om na te praten onder het genot van een drankje een (uitstekende) gehakt bal.  Ik wil graag Geert en Dhr. Van der Meulen bedanken voor het slagen van deze toertocht en alle Reutelaars die meereden.

Groeten, Gerben van der Veen